Росен Желязков се срещна с папа Франциск във Ватикана. Председателят на Народното

...
Росен Желязков се срещна с папа Франциск във Ватикана. Председателят на Народното
Коментари Харесай

Росен Желязков се срещна с папата

Росен Желязков се срещна с папа Франциск във Ватикана. Председателят на Народното събрание първо се видя на четири очи с него, а по-късно бе извършена разширена визита с представители на българския парламент във Ватикана, оповестява " Нова телевизия ".

Папата приветства сънародниците ни с думите: " Поздравявам Ви за това, че макар че сте толкоз разнообразни, сте дружно в името на Вашата страна България ".

По-късно Желязков се срещна с Държавния секретар на Ватикана Н. В. Пр. Кардинал Пиетро Паролин в Апостолическия замък.

При идването си в базиликата " Сан Клементе " за отслужване на православна литургия, Желязков насочи благопожелание към българския народ за " здраве, оптимизъм, религия, вяра и обич " по случай 24 май.

Предстои отслужване на тържествена православна литургия на български език в базиликата „ Сан Клементе ”, водена от Н. В. Пр. митрополит Антоний, с присъединяване на клирици от Българската православна черква и семинаристи от Софийската духовна семинария, от чието учредяване се празнуват 120 година, както и представители на Богословския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, от чието учредяване се празнуват 100 г. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР